Hoe belangrijk is de kwaliteit van terras- of balkonmeubilair?

Geplaatst op 20-10-2022

Categorie: Huis, tuin en wonen

Over het algemeen kan de vraag naar het belang van de kwaliteit van tuinmeubelen eenvoudig worden beantwoord: deze moet altijd de belangrijkste rol spelen bij de aankoop. Aan de andere kant is er de kwestie van het doel. Meubels die het hele jaar buiten staan, moeten ongetwijfeld van hoge kwaliteit zijn. Als u bij slecht weer ruimte heeft om te overnachten of op zoek bent naar tafels en stoelen voor een tuinhuisje, dan speelt de waarde een wat ondergeschikte rol. Niettemin: u zult op de lange termijn langer genieten van hoogwaardige meubelen voor de tuin of het balkon dan inferieure. Trouw aan het motto: "Als je goedkoop koopt, koop je twee keer."

Mag je tuinmeubelen in de winter buiten laten staan?

Of je tuinmeubels buiten kunt overwinteren is een kwestie van zorg, kwaliteit en materiaal. Zo kunnen gelakte metalen meubelen ook in de winter gemakkelijk buiten de deur blijven staan, tafels en stoelen van kunststof, hout of rotan bewaar je het best in de schuur, garage of kelder. Als je bijvoorbeeld je meubels op het balkon wilt overwinteren, koop dan beschermhoezen voor tuinmeubelen.

Welke eigenschappen en functies hebben tuinmeubelen?

Een goed onderhoud is belangrijk om ervoor te zorgen dat de meubelen voor uw tuin of terras zo lang mogelijk hun werk kunnen doen. Dit is afhankelijk van het materiaal. Zo heeft hout meer aandacht nodig dan polyrotan, heeft metaal een speciale verflaag nodig om roesten te voorkomen voor een lange levensduur en is kunststof goed gediend met speciale kunststofverzorging. Daarnaast moeten tuinmeubelen ook voldoen aan esthetische wetten. Tafels en stoelen voor buiten zijn in de regel niet alleen robuuster qua materiaal, maar ook qua uitstraling is het substantiëler. Het ontwerp kan gebaseerd zijn op de tuin, persoonlijke smaak en functionaliteit.

Waar moet u op letten bij het kopen van tuinmeubelen?

Als je tuinmeubelen wilt kopen, zorg er dan bij het kopen voor dat de maat en stijl overeenkomen met de plek waar je gaat verblijven. Terrasmeubilair is meestal iets ruimer dan balkonmeubilair. Een bistrotafel en bistrostoelen passen in een betoverende en begroeide tuin, houten meubelen versmelten met een natuurlijke omgeving.

Tuinmeubelen kunt u gemakkelijk online vanaf uw pc kopen of u kunt naar een speciaalzaak gaan en deskundig advies krijgen. Voor degenen die weten wat ze willen, is de selectie op internet uitstekend. Kijk ook eens op de websites van tuinmeubelleveranciers voor eerste ideeën en indrukken, vormgevingsmogelijkheden en een overzicht van de verschillende uitvoeringen.